Workshop Klettersteig beginners

In de Alpen zijn talloze prachtige wandelroutes. Sommige daarvan zijn zo steil en hoog dat er een permanente veiligheidskabel is gelegd en moeilijke stukken zijn voorzien van ijzeren trappen en ladders.

Deze routes heten Klettersteig of via-ferrata (weg van ijzer). Gezekerd aan de klimgordel en een 'klettersteigset' zijn deze hoge wandel/klimtochten veilig te volbrengen.

Lijkt het je ook wel wat om de bergen in te gaan? Maar heb je nog geen ervaring met deze manier van wandelen? Neem dan deel aan de Klettersteig Workshop!

Aan de orde komen onder andere:

  • Uitrusting en materiaal
  • zekeren
  • gevaren
  • veel praktijk oefeningen

Als enige in Nederland heeft klimcentrum Yosemite een uitgebreide Klettersteig in de hal geïnstalleerd. De klettersteig heeft diverse moeilijkheidsgraden, niveau's en hoogtes. De workshop wordt gegeven door een erkende instructeur met ruime alpine en klettersteig ervaring.

We hebben twee cursussen gepland staan: een avondcursus en een dagcursus. De avondcursus kost € 57,50 per persoon en duurt 2 avonden van 20.00 - 22.00.
De dagcursus vind plaats op een zondag en duurt van 11.00 - 15.30 en is inclusief een eenvoudige lunch met soep en kost € 75,00 per persoon.

Een overzicht van de cursusdata vindt u in onze agenda.

foto (c) 2013 ByRyan Fotografie

Workshop Klettersteig gevorderden

U bent al regelmatig de bergen in geweest voor een eenvoudige Klettersteig? En u wilt deze zomer wel een niveau hoger gaan? Neem dan deel aan deze gevorderden cursus!

Aan de orde komen onder andere:

  • Tochtvoorbereiding
  • Reddingstechnieken
  • Nieuwste ontwikkelingen op het gebied van veiligheid.

Deze cursus vind plaats op 1 avond van 20.00 - 22.00 en kost € 32,50 per deelnemer. Een overzicht van de data vindt u in onze agenda.